UV-filt Kalani

Stiliga UV-kläder tillverkade av högteknologiska tyger

Visste du att Kalani bara använder högkvalitativa och högteknologiska tyger med UPF50+ från Italien? Som dessutom andas och är sköna och mjuka mot huden. Självklart är de ÖEKO-Tex 100 certifierade också.

Om vi tar det här från början. När vi, Linda Avenberg och Sara Sandgärde kom på den här idén med att göra innovativa solskyddskläder som kombinerar funktion och stil, och som dessutom gick bra att bära till vardags var vi sååå glada. Det vi inte visste då var att jakten på det perfekta tyget skulle ta månader. Närmare sex månader.

För oss var det så otroligt viktigt att hitta det perfekta tyget. Tyget skulle skydda med faktor 50+ och vi ville att det skulle vara svalt, andas, skönt mot kroppen och dessutom testat mot farliga ämnen och  kemikalier. Att tygleverantören skulle jobba mot miljömässiga mål var även det en av våra viktigaste punkter. Vi beställde massvis med prover från hela världen som vi testade, sydde provplagg av och avfärdade. Tillslut kom proverna på det som senare skulle vara den viktigaste byggstenen i Kalanis UV kläder.

Vi har, under hela produktframtagningsprocessen varit väldigt noga med att hitta de bästa komponenterna till våra UV kläder för att skapa en högkvalitativ produkt rakt igenom. Tyget har tredimensionell elasticitet och en bikakekonstruktion (tänk strukturen på en bikupa) som gör att luften kan cirkulera mellan fibrerna vilket gör tyget både svalt och mer hygieniskt.

Det är också tygets speciella konstruktion samt användningen av superoptiska microfibrer som ger plaggen dess skyddande effekt mot solen, där vi garanterar solskydd med faktor 50+. Vi är idag så glada och stolta över våra fina UV-kläder som är skapade av de bästa materialen som finns att tillgå på världens marknader.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.